Среща на върха на Европейския съюз се провежда в четвъртък (16

...
Среща на върха на Европейския съюз се провежда в четвъртък (16
Коментари Харесай

ЕС: Русия ще плати висока цена при военна агресия в Украйна

Среща на върха на Европейския съюз се организира в четвъртък (16 декември) в Брюксел. Една от водещите тематики се чака да бъдат Русия и Украйна. Нагласите са, че водачите на Европейски Съюз да предупредят Владимир Путин да не продължава с военната експанзия против Украйна, или ще плати висока цена, оповестява.

Очаква се Европейският съюз да потвърди пълната си поддръжка за Украйна и да изрази позиция срещу Русия, че " по-нататъшната военна експанзия против Украйна ще има големи последствия и тежка цена в отговор ", съгласно проектодекларация на водачите.

Лидерите на ЕС ще обсъдят пандемията с фокус върху новия, мощно разпространяващ се коронавирус вид Омикрон. Другите тематики са свързани с покачващите се цени на силата, миграцията.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели пред евродепутатите в сряда (15 декември), че Европейски Съюз е подготвен да усили глобите си и да предприеме " невиждани ограничения " против Русия, в случай че покаже по-нататъшна експанзия към Украйна.

Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз работи в тясно съдействие със Съединени американски щати при правенето на разновидности, които надвишават съществуващите наказания, ориентирани към финансовия и енергийния бранш на Русия.

„ Нашият отговор на всяка по-нататъшна експанзия може да одобри формата на мощно усилване и разширение на тези съществуващи режими на наказания “, сподели тя.

„ Готови сме да предприемем спомагателни, невиждани ограничения със съществени последствия за Русия “, добави фон дер Лайен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР